SUTGEM / ŞANLIURFA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE EĞİTİM MERKEZİ

SUSİMEP PROJESİ

SUSİMEP MODELİNİN İŞLEYİŞİ

Ön Kayıt: İkili Mesleki Eğitime dahil olmak isteyen ve 9. Sınıfı tamamlamış olan gençlerimiz Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi Kayıt Masasına başvurarak, ön kayıtlarını yaparlar.

Alan Seçimi: Öğrenciler, temel eğitim bilgilerinin görülmesi, genel bilgi seviyesi ve yeterliliklerinin ölçülmesi amacı ile bir takım testlere tabi tutulurlar. Meslek Alanı/Dalı ile ilgili uygunluk tespiti için MES-YET (Mesleki Yatkınlık Testi), MEBET (Mesleki Beceri Testi) testleri uygulanır. Bu test sonuçları ve yapılan mülakatlara göre, öğrenciler için en uygun meslek seçimi yapılarak ilgili alana/dala yönlendirilir. Meslek seçimi yapılan öğrenci bir işletme ile eşleştirilerek sözleşme imzalanır.

Kesin Kayıt: Sözleşme imzalanan öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın e yaygın sistemine kesin kaydı yapılır. Kayıt tarihi itibari ile eşleştirildiği işletmede SGK girişi yapılır. Öğrencilerimizin eğitim süresi boyunca tüm eğitim ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanır.

Mezuniyet ve İstihdam: Eğitim süresince ve sonunda yapılacak sınavları başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz mezun edilir ve eşleştirildiği işletmede tam zamanlı istihdam edilir. Kültür derslerini açık mesleki liseden tamamlayan öğrencilerimize meslek lisesi diploması ve iş yeri açma belgesi verilir.

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ MODEL

  • ŞUTGEM Mesleki Eğitim Modelinin hedefi; Sanayinin istediği nitelikte elemanların sosyal yönden de geliştirilerek yetiştirilmesinin sağlanması ve insanların mesleki yeterliliklerini en iyi gösterebilecekleri alanlarda eğitimlerinin yapılmasıdır.
  • ŞUTGEM İkili Mesleki Eğitimi içine alan yeni bir mesleki eğitim modelidir.
  • Öğrenciler beceri ve yeteneklerine (Mesleki Beceri Testi ile) en uygun alana yerleştirilirler.
  • Sınıfı tamamlamış olan öğrenciler bu programa dahil olabilirler.
  • Sınıfa kayıt olan öğrenciler bir işletme ile eşleştirilir ve tüm eğitim hayatı boyunca eşleştirildiği işletmesinin öğrencisi olur.
  • Sınıfta alanına uygun dala yönlendirilir ve uygulamalı işletmede beceri eğitimine başlar.
  • Sınıf sonunda mezun olan öğrenci eşleştirildiği işletmede istihdam edilir.